luni, 22 martie 2021

Cum sa alegi cel mai bun vin rosu

Alegerea unui vin rosu bun nu este o sarcina usoara in contextul in care sunt foarte multe optiuni pe care le putem lua in calcul. Totusi, oricine ar trebui sa cunoasca cateva detalii simple de care sa tina cont pentru ca luarea unei decizii inspirate sa fie mult mai simpla.

Fiecare persoana poate caracteriza diferit un vin bun, in functie de preferinte, insa totul pleaca de la tipul vinului. Acesta poate fi sec, demisec, demidulce sau dulce, in functie de concentratia de zaharuri a vinului. Pentru multi conteaza si aciditatea, iar vinul cu un nivel ridicat de aciditate este mai aspru, pe cand cel cu un nivel mai scazut al aciditatii este considerat mai bogat.

Taninurile reprezinta un conservant natural care provine din pielitele, ciorchinele si semintele strugurelui si din lemnul butoaielor. Acest conservant are mai multe roluri, printre care cel de a echilibra aromele unui vin, iar o concentratie ridicata ofera senzatia de gura uscata. De regula, vinurile rosii contin un nivel ridicat de taninuri, ceea ce ofera bauturii un final deosebit, insa totul tine, din nou, de preferinte.

Corpolenta vinului este un alt aspect de care oricine poate tine cont, aceasta fiind cea care influenteaza cat de „greu” sau de „usor” se simte vinul, in general, cel rosu fiind mai corpolent. Si concentratia de alcool influenteaza mult modul in care este perceputa aceasta bautura, majoritatea vinurilor clasandu-se undeva intre 11% si 13%.


Totul tine de echilibru, astfel ca maiestria oenologului este cea care face diferenta in obtinerea unui vin de inalta calitate.

Aromele unui vin sunt unice si exista numeroase optiuni pentru a fi acoperite preferintele tuturor. Nu este atat de dificil sa gasesti un vin rosu care sa te incante cu fiecare pahar. Cei carora le place sucul de grapefruit sau de mere prefera, de regula, un vin dulce, pe cand iubitorii de cafea se orienteaza, de obicei, catre vinurile rosii, seci si demiseci.

Pentru ca decizia luata sa fie una cat mai inspirata este important sa se tina cont si de ocazie pentru ca un anumit vin se poate potrivi de minune in anumite contexte. Conteaza daca vrei sa servesti vinul acasa, la restaurant si sa vina in completarea unei mese. Sunt mai multi factori care pot juca un rol important in acest sens si pe care sa ii ai in vedere, astfel ca un vin neaparat trebuie ales in functie de ocazie.

Poti cumpara vinuri rosii de la Crama Budureasca pentru a avea garantia calitatii. In cadrul magazinului online vei descoperi, printre altele, Shiraz din gama Budureasca Premium, un vin rosu de exceptie care are toate sansele sa te cucereasca de la primul pahar. Ne incanta prin culoarea sa rubiniu inchis, avand nasul complex dominat de arome de mure. Acesta este un vin corpolent, avand taninurile ferme si un gust intens de fructe de padure completat de note fine de piper. Se poate consuma alaturi de preparate picante din carne tocata, fie alaturi de fripturi din carne de vita, moussaka de porc, lasagna si nu numai. Temperatura sa ideala de servire este intre 18 si 20 de grade.

Cabernet Sauvignon din gama Origini este un alt vin rosu de inalta calitate care are toate sansele sa se numere printre favoritele tale. Iese in evidenta prin culoarea sa rosu rubiniu inchis, avand arome clare de cirese completate cu note fine de tutun. Acesta este un vin corpolent, avand un gust intens de fructe negre de padure si vanilie si se remarca prin echilibrul perfect intre taninurile moi si naturale care provin de la lemnul de stejar. Daca iti doresti un vin pe care sa il poti invechi la sticla, acesta este un candidat foarte bun. Se poate servi alaturi de preparate din vita, pregatite la gratar sau tigaie, temperatura sa ideala fiind intre 18 si 20 de grade.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postari populare