vineri, 9 noiembrie 2018

Esti in cautarea portofelului de piele ideal pentru barbati

Alegerile pe care le facem spun foarte multe despre felul nostru de a fi, mai ales cand vorbim despre item-uri pe care le purtam mereu cu noi, asa cum este portofelul. Portofelul ca obiect vestimentar s-a nascut din nevoia oamenilor de a pastra banii la purtator si a evoluat de-a lungul timpului. Portofelul a luat forma pe care o stim noi astazi odata cu aparitia bacnotelor, pe la finele secolului XVII.
In prezent, cele mai raspandite tipuri de portofele sunt:

  • Portofel de piele bifold - acesta este un model clasic de portofel, poate cel mai popular. Iti permite sa tii la tine cash, carduri, actul de identitate sau permisul de conducere
  • Portofel de piele trifold - daca doresti sau ai nevoie sa porti la tine mai mult cash sau un numar mai mare de carduri, poti alege portofelul de piele format din trei parti. Doar sa tii cont de faptul ca, daca este supraincarcat, poate fi incomod de purtat, mai ales daca obisnuiesti sa iti tii portofelul in buzunarul pantalonilor
Plata cu cardul si plata online s-au raspandit atat de mult incat au ajuns sa fie o obisnuinta pentru barbatul modern. Prin urmare in ultimii ani au crescut considerabil cererea pentru portofelele de piele minimaliste, tip portcard. 
 
Spre deosebire de celelalte tipuri de portofel in care esti tentat sa introduci toate cardurile pe care le detii, chiar daca pe unele le folosesti doar o data pe an sau deloc, in care uneori mai uiti si chitante, bonuri sau bilete de intrare la diferite evenimente, portofelul minimalist te ajuta sa fii organizat, sa iei cu tine strictul necesar. Desi cu un design simplu, portcardul de piele este suficient de incapator - intr-un portcard intra 8 carduri si 10-15 bacnote impaturite.

Avantajul la un astfel de portofel este faptul ca il poti purta cu usurinta oriunde - in buzunarul de la pantaloni sau chiar de la sacou sau de la camasa, fara sa te incomodeze in vreun fel.
Portofelul nu este un obiect pe care il schimbi odata cu venirea unui nou anotimp, este un item pe care il porti cu tine ani de zile, de aceea este foarte important sa alegi din start un portofel din piele de calitate, practic, dar si un obiect cu care sa faci o impresie buna oriunde ai merge.
In fond, alegerea portofelului este una extrem de subiectiva. Si exista o gama extrem de larga de portofele de piele din care poti selecta pe acela care raspunde cel mai bine nevoilor tale sau te reprezinta mai bine. Dar daca nu-ti doresti ceva in serie, ai oricand optiunea sa-ti cumperi unul handmade. Nu trebuie sa cauti prea mult, poti gasi online producatori, unii dintre ei au si shopuri, facand experienta de achizitie foarte usoara.

Smallet este un producator local de produse de mica marochinarie. Pe site-ul Smallet.ro gasesti tot ce ai nevoie - mai multe modele de portofele piele pentru barbati (portcarduri si modelul bifold) pe care le poti customiza alegand tipul de piele, culoarea, tipul de ata. Mai mult, poti adauga si o nota personala. Fiecare produs Smallet poate fi personalizat, prin embosare cu numele sau logo-ul tau. Sau poti alege sa aplici pe portofelul tau de piele o broderie din modelele existente.
Daca esti genul de persoana care are nevoie sa vada un produs inainte de a lua decizia de cumparare sau daca pur si simplu esti curios sa vezi cum se face un produs din piele si esti din Bucuresti, poti face si o vizita, cu programare in prealabil, la atelierul Smallet.

marți, 6 noiembrie 2018

Ati vrea sa faceti rapid o pizza buna?

Va salut. Nu facusem niciodata aluaturi dospite, le credeam pretentioase si ma temeam sa nu le ratez. Pana in momentul cand, toamna trecuta, spontan si fara cea mai mica ezitare am zis:  “ma duc sa fac o pizza”. Dupa nici o ora, m-am intors la sotul, tatal lui si fratele meu aflat in vizita la noi, cu primele portii de pizza, carora le-au urmat toate cele ramase in tava. De atunci, cand fac pizza, e o joaca pentru mine. Pana framant eu aluatul, sotul meu razuie cascavalul si feliaza la nevoie maslinele si mezelul. Aveti incredere in mine, este o reteta simpla si rapida, cu ce aveti prin frigider, la o adica. Ingrediente Pentru blat: o cana cu apa, un cub de drojdie (eu prefer Budok), 2 linguri smantana, o lingura ulei, o lingurita rasa de sare, (pun si una de zahar) si faina cat sa se desprinda la limita de pe degete ( daca lasati aluatul moale, va fi mai pufos). Pentru umplutura: o pasta sanatoasa de rosii (ketchup-ul nu e cel mai sanatos, eu il cam inlocuiesc cu pasta din pulpa de rosii), oregano, piper si putin cimbru daca va place, masline si/sau castraveti murati, cel putin doua tipuri de mezel (eu cumpar anume din cele tradfitionale, fara E-uri pentru a pune in pizza, altfel nu consum mezeluri, nu impacata si nu cu placere) si cascaval.Evident, umplutura este dupa gustul fiecaruia, puteti folosi carne de pui fiarta sau ramasa de la friptura sau ciuperci, caz in care renuntati la masline. Preparare Incalziti putin apa, turnati-o in bol si desfaceti drojdia in ea, adaugati sarea, zaharul, smantana si uleiul (acestea doua pentru imbogati aluatul, altfel ar fi oarecum uscat si …”sarac”) si la urma faina cernuta, adaugata cate putin. Atentie, lasati aluatul moale. Acoperiti-l si lasati-l la crescut pana pregatiti umplutura. Cubuliti mezelul si maslinele/castravetele murat si razuiti cascaval fie pe partea pentru castraveti a razatoarei, fie cu curatatorul economic, in fasii. Intindeti cu degetele aluatul de pizza in tava presarata cu putina faina, ungeti-l cu pasta de rosii, condimentati cu oregano si piper, cimbru (mai putin), distribuiti cubuletele pe toata suprafata si acoperiti-o generos cu cascaval (topit, acesta va tine apoi umplutura lipita de blat) si dati la cuptor (acesta sa fie preincalzit). Este gata in max. 20 min. Verificati ridicand cu varful cutitului o parte din pizza, daca e coapta si pe dos, e gata.

Postari populare