Cel mai scump burger din lume
325000 de dolari costa cel mai scump hamburger al lumii. Cel mai scump ingredient al acestui sandwich este insasi carnea, cele 142 de grame ale sale sunt atat de costisitoare deoarece aceasta chiftea propriu zisa ascunde un secret extraordinar, este complet artificiala.
Burgerul a fost realizata de o echipa de oameni de stiinta din cadrul Universitatii din Maastricht. Acestia au recoltat printr-o operatie de biopsie inofensiva celule stem din tesutul muscular al unei vaci. Aceste celule stem au fost apoi scaldate intr-o baie de nutrimente care le-a permis sa se dezvolte, pe parcursul a trei luni in fibre musculare. Astfel, pentru prima data in istorie, am putut sa cultivam carne comestibila intr-un laborator intr-un mod ecologic, care nu a necesitat sacrificiul niciunui animal. Dupa ce fibrele musculare s-au maturizat, acestea au fost colorate cu sofran si sos de sfecla rosie, pentru a capata culoarea clasica a carnii de vita. Dupa procesul de colorare, fibrele au fost amestecate cu grasime vegetala si gatite de catre echipa de cercetatori in cadrul unui eveniment televizat. Toti cei care au gustat din acest hamburger creat in laborator au laudat gustul care nu se diferentia absolut deloc de cel natural. Un alt aspect foarte important legat de carnea crescuta in laborator pentru acest burger este faptul ca el a fost realizat in doar trei luni, substantial mai putin decat timpul necesar maturizarii unui animal.
Importanta acestei realizari este una cruciala. Unul dintre principalii factori de poluare din lume este reprezentat de fermele care cresc animale pentru carne. Odata cu cresterea fulminanta a populatiei expertii aprecieaza ca in anul 2050 omenirea se va lovi de prima foamete globala. Pentru a preveni acest eveniment neplacut si pentru a fi siguri ca putem incetini procesul de incalzire globala, mancarea creata in laborator pare a fi solutia care va asigura perpetuarea speciei umane.
Desigur, pretul acestor alimente nu va fi atat de exorbitant ca in cazul de fata!
Burgerul a fost realizata de o echipa de oameni de stiinta din cadrul Universitatii din Maastricht. Acestia au recoltat printr-o operatie de biopsie inofensiva celule stem din tesutul muscular al unei vaci. Aceste celule stem au fost apoi scaldate intr-o baie de nutrimente care le-a permis sa se dezvolte, pe parcursul a trei luni in fibre musculare. Astfel, pentru prima data in istorie, am putut sa cultivam carne comestibila intr-un laborator intr-un mod ecologic, care nu a necesitat sacrificiul niciunui animal. Dupa ce fibrele musculare s-au maturizat, acestea au fost colorate cu sofran si sos de sfecla rosie, pentru a capata culoarea clasica a carnii de vita. Dupa procesul de colorare, fibrele au fost amestecate cu grasime vegetala si gatite de catre echipa de cercetatori in cadrul unui eveniment televizat. Toti cei care au gustat din acest hamburger creat in laborator au laudat gustul care nu se diferentia absolut deloc de cel natural. Un alt aspect foarte important legat de carnea crescuta in laborator pentru acest burger este faptul ca el a fost realizat in doar trei luni, substantial mai putin decat timpul necesar maturizarii unui animal.
Importanta acestei realizari este una cruciala. Unul dintre principalii factori de poluare din lume este reprezentat de fermele care cresc animale pentru carne. Odata cu cresterea fulminanta a populatiei expertii aprecieaza ca in anul 2050 omenirea se va lovi de prima foamete globala. Pentru a preveni acest eveniment neplacut si pentru a fi siguri ca putem incetini procesul de incalzire globala, mancarea creata in laborator pare a fi solutia care va asigura perpetuarea speciei umane.
Desigur, pretul acestor alimente nu va fi atat de exorbitant ca in cazul de fata!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu